facebook

У Чернівецькому районі поліцейські викрили 26-річного чоловіка, який за допомогою фальшивих довідок намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

17 жовтня у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу “Порубне” під час проходження митного контролю житель Тернопільської області використав документи з ознаками підробки.

При перетині державного кордону з Румунією він пред’явив для перевірки прикордонникам підроблений паспорт з відміткою про оформлення на постійне місце проживання у республіці Польща з 31 січня цього року.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи. Наразі триває досудове розслідування.

За її словами, ситуація з мобілізацією трохи охолодила настрої Кремля. Через це почався масовий відтік росіян з країни.

“Для російської внутрішньополітичної системи масова втеча чоловіків з Країни, відсутність підтримки мобілізації – достатньо серйозний виклик. Вони з цим повинні якось боротися. Зараз вони будуть оголошувати загальну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. Натомість в самій Росії її вони вже завершують, оскільки її продовження вплине на саму легітимність влади”, – наголосила Марія Золкіна.

Також вона додала, що загальний військовий стан на території РФ – для Путіна ризик.

 

 

Джерело.