facebook

Відомий актор, учасник “Фабрики зірок” Паша Лі був вбитий російськими окупантами у місті Ірпінь ще навесні. Навколо його смерті ходило чимало чуток, але волонтери, які були із ним у той день, розповіли, що трапилось насправді.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Активісти та волонтери Тарас Мельник та Ірина Мігитко разом із Пашею у той день, 6 березня, вирушили на авто розвозити їжу мешканцям Ірпеня. По дорозі волонтерам довелося відступити від свого наміченого маршруту. Їх попросили перехожі довезти до виїзду з міста.

“Побачили літніх чоловіка і жінку з дівчинкою. Вони благали нас, щоб ми довезли їх до Романівського мосту на виїзді з Ірпеня. Ми погодилися, затовклися всі в машину, і завезли цю родину до мосту”, – розповів Тарас “Главкому”.

Повертаючись назад, волонтери побачили пожежу у житловому будинку і зупинилися, аби її зафіксувати. Дані про займання вони передавали у відповідні органи, аби ті могли надати допомогу постраждалим. У той самий момент Тарас, який був за кермом, побачив на відстані 70 метрів озброєних окупантів.

“Я інстинктивно кинув кермо і упав праворуч на пасажирське сидіння. Машина почала рухатися сама. За долі секунди в машину полетіли кулі: в лобове скло, в дах, у двері. Як потім з’ясувалося, загалом куль було зо два десятки. Некерована машина виїхала на зустрічну смугу, перескочила через тротуар і врізалася в дерево. З потилиці в мене текла кров – куля пройшла по шкірі, не зачепивши череп”, – розповідає про той жахливий день Тарас.

Одна із куль окупантів, поцілила у телефон Ірини, який вона тримала в руках – уламки потрапили у очі дівчині і посікли обличчя.

“Я упала між сидіннями біля колін Паші й почула, як він стогне… Над головою в мене літали кулі,. Сліди від куль, які пролітали дотично, залишилися на моєму одязі. Паша спочатку стогнав, потім почав хрипіти. Коли він замовк, у нього розпочалася велика кровотеча. Кров лилася на мене”, – приголомшила подробицями Ірина.

Налякані Тарас і Ірина намагалися покинуту автівку, яка почала диміти. В цей момент до них підбігли російські солдати та з криками почали вимагати, аби волонтери вийшли з машини. Тарас почав пояснювати, що вони не озброєні та лише розвозили продукти мешканцям. На що окупанти відповіли: “Валите отсюда! Бегите!”.

Ірина та Тарас почали тікати, завернувши за кут від окупантів почали кликати на допомогу.

“Ми чекали Пашу, Іру і Тараса. Проте прийшли тільки Іра і Тарас. Іра повідомила, що Пашу розстріляли просто в автомобілі”, – розповіла координаторка штабу Зоряна Міронішена.

Забрати тіло вбитого Лі вдалося не одразу. За словами матері актора, деякі свідки бачили, що спочатку з машини його витягли окупанти, вирішивши, що він один із них. Лише 15 березня волонтер Максим Шевченко зміг добратися до розбитої автівки та забрати тіло актора.

 

 

Джерело.