facebook

В Україні вперше за три місяці середньодобова кількість виписок з “ковідних” лікарень перевищила кількість госпіталізованих.

В Україні спостерігається деяке покращення щодо поширення коронавірусу. Протягом останнього тижня зафіксували зменшення кількості випадків COVID-19 на 6%, кількість госпіталізацій до “ковідних” лікарень також зменшилася на 13%.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав на брифінгу 15 листопада.

Коронавірус в Україні сьогодні: статистика на 15 листопада

“Уперше за останні 3 місяці середньодобова кількість виписок з “ковідних” лікарень переважає над кількістю госпіталізованих. До лікарень госпіталізують в середньому на 7% менше пацієнтів, ніж виписують”, – констатував голова МОЗ.

За його словами, стабілізації рівня госпіталізацій є першим позитивним сигналом проходження піку захворюваності та початку розвантаження медичної системи України.

“Проте, це ще не повна перемога над вірусом. Кількість випадків захворювання та рівні госпіталізації перебувають на досить великих значеннях. Тому потрібно продовжувати нарощувати темпи вакцинації та дотримуватися карантинних обмежень”, – наголосив очільник МОЗ.

Джерело.