facebook

Учасники “спеціальної військової операції” в Україні після повернення на територію Російської Федерації вже показали співвітчизникам своє нутро.

Вони влаштовують погроми, збройні нальоти і нападають на жінок – причому злітають із котушок навіть розпіарені “вагнерівці”. Неймовірно, але факт: деякі готові вирушити до в’язниці лише для того, щоб уникнути нової відправки на війну, пише Обозреватель.

Не оцінив “заслуги”

У Тулі окупант, що повернувся з України, побив стільцем директора піцерії. Військовослужбовцю російської армії просто не сподобалося, що підприємець не оцінив його “заслуги”.

Коли в піцерію зайшли троє чоловіків у військовому одязі, господар закладу сидів за одним із столиків. В одного із відвідувачів раптово виникло до нього класичне російське запитання: “Чо дивишся?” Почалася суперечка, під час якої вояка і оголосив, що тільки-но повернувся зі “спецоперації”.

Проте власника закладу цей факт анітрохи не розчулив. Він так і відповів: “Ну й що?” Після цього гість вийшов із піцерії та повернувся вже з товаришем.

Ображений неувагою гість взяв стілець і почав бити власника, а також його знайомого. Зрештою рознімати бійку приїхали співробітники Росгвардії і затримали всіх учасників. Тепер “ображеним” загрожує чималий строк за ґратами.

Пістолет до живота дитини

На соціально-оздоровчий центр під Смоленськом, де жили вивезені з окупованої частини України жінки з дітьми, було здійснено збройний наліт. Його учасником стали четверо вояків. Один із них – лейтенант російської армії, який повернувся у відпустку з війни, де, за його зізнанням, вбивав людей.

“Компанія ходила першим поверхом і стукала в двері кімнат із криками: “Чоловіки Чернігів – Київ, виходьте!” В одній із кімнат мешкала біженка Марина з донькою і сином. Донька відчиняє двері – їй пістолет просто до живота. Потім зброю приставили до скроні самої Марини, допитуючись: “Де твій чоловік? Є чоловік? Звідки ви?” Це ж саме намагалися з’ясувати й у її сина. Після того, як хлопчик розповів, що в санаторії перебувають лише біженці з Луганської, Донецької та Харківської областей, чоловіки пішли”, – так описали нічні події свідки.

Усі нападники були звинувачені у хуліганстві, але залишилися на волі, а головний з них незабаром повернеться на війну. Хоча, як кажуть його земляки, він був би радий опинитися під слідством і не їхати знову на фронт.

Гвалтівники перейшли на своїх

Російські військові, які повернулися з України, почали масово ґвалтувати жінок і у власній країні. Про це свідчить перехоплена СБУ розмова окупанта зі своєю дружиною, яка працює у правоохоронних органах.

“У нас у прокуратурі стільки заяв про зґвалтування. Валуйки, Уразово, Вейделівка (селища у Бєлгородській області. – Ред.)”, – перерахувала місця злочинів жінка. На це її чоловік сказав сидіти вдома, нікуди не виходити в темний час і “ніяких брів та нігтів”.

За словами дружини окупанта, випадки зґвалтування почастішали із прибуттям на ротацію російських солдатів з інших регіонів.

“Мама каже, що там і Владивосток приїхав до них, Ханти-Мансійськ, Хакасія…” – уточнила вона.

Жінка також розповіла історію про дівчину, для якої знайомство із військовослужбовцем російської армії перетворилося на зґвалтування 15 солдатами.

Вибухові трофеї

На залізничному вокзалі Єкатеринбурга затримали російського військовослужбовця, який привіз із зони бойових дій в Україні “сувеніри”.

Просвічуючи багаж на стрічці, охоронці виявили дві сумки – в одній було п’ять ножів, в іншій – чотири протипіхотні гранати та УЗРГМ (уніфіковані запали ручної гранати модернізовані), заховані в термосі зі згущеним молоком.

53-річний окупант пояснив силовикам, що брав участь у “спецоперації” і під Харковом “взяв трофеї”. Ну що ж, тепер за російським законодавством йому загрожує від шести до десяти років ув’язнення.

“Вагнерівець” злетів із котушок

Епічна подія сталася в готелі Воронежа: чоловік із шевроном ПВК “Вагнер” напав на співробітників Росгвардії. Їх викликали до готелю через скандал, який влаштував чоловік у військовій формі.

Коли на місце приїхали росгвардійці, він почав скандалити ще сильніше і сипав погрозами – зокрема зґвалтувати силовика. “Вагнерівець” постійно ставив риторичне запитання: “Ти знаєш, хто я такий?”, а також казав, що “захищає вашу країну”. Буйний окупант також заявив, що його позивний “Марлін” і він нібито зі спецгрупи 136-го полку.

Після того, як “вагнерівець” перейшов від погроз до дій і вдарив силовика, його завалили на підлогу, відходили палицею та ногами, а потім надягли наручники.

На місце викликали слідчих, і ті підтвердили, що затриманий – доброволець, який лише кілька днів тому повернувся до Росії з України. У машині в нього знайшли 476 набоїв калібру 9х19 мм. Чоловік пояснив, що боєприпаси просто завалялися, і він про них забув. Проти “вагнерівця” порушили справу через незаконне зберігання боєприпасів, і тепер йому загрожує до п’яти років за ґратами.

Вищеперелічене – лише невелика частина злочинів, які скоюють російські військові, котрі дивом вижили в Україні. Тепер і громадяни РФ сповна відчують те, з чим уже зіткнулися українці, які опинилися в окупації. Правило бумеранга ніхто не скасовував.

Джерело.