facebook

В Ізюмі триває екзгумація тіл на місці масового поховання. У її ході викриваються жахливі злочини росіян. Так, військові рф вбили сім’ю Столпакових: 31-річну Олену, 33-річного Дмитра, а їхніх двох доньок. Дівчаткам було 5 та вісім років.

Про трагічну долю цілої родини розповіла радниця Офісу президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дарія Герасимчук у мережі Facebook.

Родина загинула в результаті бомбардування житлового будинку в Ізюмі на вул. Першотравневій.

“Я знаю зі слів очевидців, що вночі 8 березня були авіанальоти, на цей будинок було скинуто багато авіабомб”, – розповідає в коментарі “УП.Життя” однокласниця 31-річної Олени Столпакової Анастасія.

Пізніше з’ясувалось, що з ними разом загинула і бабуся дітей.

Будинок тривалий час залишався під обстрілами, через що врятувати людей, які опинились під завалами, було неможливо.

У результаті руйнування будинку, у якому жила сім’я, загинули щонайменше 44 людини, більшість з яких ховались у підвалі.

“На кладовищі, де похована родина Столпакових, нарахували 445 могил… І це не єдине поховання в Ізюмі. Найстрашніше, що може бути, коли звільняють населені пункти – це знаходити убитих та встановлювати їх імена. Сотні і тисячі невинних людей, яких росіяни убили просто за те, що вони жили в Україні”, – повідомила Герасимчук.

 

Джерело.