facebook

РФ показала свою повну алогічність у плануванні та веденні бойових дій.

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому російська армія, яку вважають другою в світі, так ганебно програє в Україні.

За його словами, помилкою РФ було починати широкомасштабне вторгнення напередодні весняного бездоріжжя, по-перше. По-друге, та чисельність військ вздовж кордону, навіть у 175 тисяч на глибину у 500 км, – це нонсенс у військовому плануванні.

“Російська Федерація показала свою повну алогічність у плані планування, організації та ведення бойових дій. І те, що вони не послідували класичним канонам у плані планування, воно і призвело до такого результату, що сьогодні їхня оборона починає сипатися. У них не вистачає ресурсі для ведення затяжної війни. Тобто пів року це виявився максимальний термін для збройних сил РФ у веденні повномасштабної війни. На більше РФ практично нездатна. Це без врахування загальної мобілізації, коли під рушницю поставлять 17 млн людей”, – наголосив він.

Більше того, Жданов зазначив, що економіка Росії не витримає навантаження у разі оголошення загальної мобілізації. Тому Путін на цей крок не піде.

“Якщо Путін сьогодні оголосить загальну мобілізацію, то для нас це буде манна небесна. Держава впаде за один день По-перше, вони не зберуть цей народ. Це буде соціальний вибух. А по-друге, економіка не потягне одягнути, взути, озброїти та накормити 17 млн людей. Їм не вистачить жодного золота та резервів”, – додав експерт.

 

Джерело.