facebook

Запорізька атомна електростанція вдруге через провокацію росії опинилася за крок від радіаційної катастрофи. Так, в Енергодарі черговий раз було чути вибух, місто залишилося без водопостачання та світла.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Telegram міського голови Енергодара Дмитра Орлова.

“Сьогодні о 12:20 мешканці Енергодара повідомили, що в місті пролунав потужний вибух. Після чого в Енергодарі одночасно зникли світло та водопостачання.

Обставини події зараз з’ясовуються”, – написав він.

Зазначимо, що під час вечірнього звернення президент Зеленський заявив, що чергова хвиля провокацій почалась за день до того, як мають бути представлені висновки місії Міжнародного агентства з атомної енергії, яка відвідала ЗАЕС.

“Вважаю той факт, що росія робить це саме зараз, саме напередодні висновків МАГАТЕ, дуже красномовним. Обстріл території ЗАЕС означає, що державі-терористу байдуже, що скаже МАГАТЕ, її не хвилює, що вирішить міжнародна спільнота. росія зацікавлена лише в тому, щоб ситуація залишалась найгіршою найдовше”, – заявив Зеленський.

За його словами, це можна виправити тільки посиленням санкцій, “тільки офіційним визнанням росії державою-терористом – на всіх рівнях”.

Джерело.