facebook

У четвер президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган літав через Польшу до України на саміт за участю Зеленського та Генсека ООН. А по дорозі додому, на борту літака він розповів журналістам про деякі результати, і про те, що нагадав Зеленському про свій намір влаштувати зустріч у Туреччині з президентом рф.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Anadolu.

“Так само, як я сказав путіну під час мого візиту до Сочі, я нагадав Зеленському, що ми можемо провести зустріч між ними”, – сказав Ердоган.

Але президент України після зустрічей заявив, що переговори з росією можливі лише в тому випадку, якщо російські війська залишать незаконно окуповану територію України. Та в Ердогана дуже тверда ідея. Він збирається винести питання дипломатичного вирішення війни на Генеральну Асамблею ООН у вересні.

“Повідомлення, які мають бути передані там, дуже значущі. Повідомлення, які ми та інші країни даватимемо там, дуже важливі”, – сказав він.

Також під час тристоронньої зустрічі у Львові Ердоган висловив занепокоєння конфліктом навколо Запорізької АЕС.

“Ми не хочемо переживати новий Чорнобиль”. Він заявив журналістам, що запорізьке питання не є “звичайним питанням”, – висловився він.

Ердоган також заявив, що Зеленський вимагає вилучити російські міни з цього району.

“Ми обговоримо це питання з путіним, і ми спеціально проситимемо його про це, щоб росія зробила свій внесок у цьому плані як важливий крок для миру у всьому світі”, – додав президент Туреччини.

Джерело.