facebook

19 серпня 1991 року, громадяни республік Радянського Союзу прокинулися в новій реальності. Їм оголосили про створення ДКНС — Державного комітету з надзвичайного стану, в москву ввели війська. Результатом став розпад СРСР. Це нагадує, що скоро і нинішня імперія зла впаде.

Про це повідомляє редакція з посиланням на публікацію у Twitter міністра закордонних справ Латвії Едгарса Рінкевичса.

“31 рік тому у москві розпочалася спроба державного перевороту, внаслідок чого розпався Радянський Союз. Ми всі сподівалися на новий і кращий розділ історії. На жаль, росія знову є тоталітарною та агресивною державою. І ця імперія зла впаде, краще раніше, ніж пізніше”, – написав Рінкевичс

Зазначимо, що частина політичного керівництва СРСР вважала ці події розвалом держави, а також побоювалася втратити високі посади після перетворень, які стали продовженням “перебудовного” курсу радянського президента Михайла Горбачова. Саме тому вони таємно розробили план введення надзвичайного стану і усунення Горбачова від влади. Їхня спроба провалилася за три дні — 19−21 серпня 1991 року, які увійшли в історію як серпневий путч і стали передвісником остаточної смерті СРСР.

Джерело.