facebook

У Кремлі, схоже, зрозуміли, що не здатні захопити Україну в найкоротші терміни, а війська РФ зазнають фіаско

Нестача техніки, історичні втрати російської армії на тлі потужних озброєнь України, очевидно, підштовхнули Путіна до переговорів з Володимиром Зеленським.

У ЗМІ вже з’явилася інформація про те, що Путін сам уже натякнув турецькому лідеру Раджепу Ердогану на те, що не завадило б розпочати переговори із Зеленським.

Про це повідомляє Ліга із посиланням на CNN TÜRK.

Видання повідомило, що нібито напередодні саміту Зеленського, Ердогана та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша у Львові “спостерігається, що Росія готова пом’якшувати свою жорстку позицію” у питанні прямих переговорів глави Кремля та українського президента.

“Тепер, щоб зупинити війну, російська сторона заявила: по-перше, лідери можуть обговорити та визначити дорожню карту. Потім делегації можуть розпочати роботу з втілення цієї дорожньої карти в життя”, – сказано у матеріалі.

Тим часом видання не зазначає, якої сфери торкнуться ці переговори – військової чи продовольчої.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у четвер вранці вирушив до України з першим з початку повномасштабної війни офіційним візитом.

Ердоган та Зеленський зустрічаються у Львові. Вони обговорять питання зернового коридору та деталі завершення бойових дій дипломатичним шляхом.

Серед інших питань, які планують обговорити на зустрічі – посередництво Туреччини в обміні полоненими між Росією та Україною, а також повернення до Туреччини двох літаків турецьких ВПС A440M, які перебували в Україні до війни та продовжують залишатися тут.

Джерело.