facebook

Чи триватиме війна взимку: оцінки експертів

Україна – переможе

Війна в Україні не закінчиться до зими.

Принаймні так вважають авторитетні аналітики та експерти. Як пояснив виданню військовий експерт, полковник Сергій Грабський, абсолютно не можна виключати війни й взимку:

– Такий сценарій стає все більш імовірним, враховуючи розвиток ситуації на сьогодні.

Колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко зазначає, що триватиме активна фаза війни. Холод і справді трохи уповільнює та ускладнює проведення операцій, каже експерт. Адже перед використанням техніку потрібно повністю прогріти, а в цей час ворог починає вести обстріл, — каже Романенко.

– Втім, це не означає, що в цих умовах неможливо вести активні бойові дії, адже проводилися навчання в зимових умовах.

Ми також знаємо приклади Першої та Другої світових воєн, локальних воєн. Якщо готувати війська, постачати їх, то завдання можна виконувати й у зимових умовах, – зазначив генерал-лейтенант у відставці.

Головна проблема
Як зазначають експерти, замороження війни до весни дозволить росіянам ще більше окопатися і закріпитися, що саме по собі погіршує наші позиції, як на полі бою, так і на міжнародній арені, оскільки дозволить Заходу послабити «хватку» та на якийсь час забути про Україну. Разом з тим, з урахуванням спровокованої РФ економічної та енергетичної кризи ця зима буде нелегкою і для наших партнерів.

Ключовий момент
– Окремі західні політики вже підштовхують нас, мовляв, вести війну взимку складно, потрібно дочекатися весни. Але це всі їхні теорії. Дуже багато залежатиме від того, чим закінчиться проведення контрнаступної операції в Херсонській області.

Якщо вона буде для нас успішною, тоді росіяни будуть змушені піти на багато поступок, – підсумував Романенко.

Джерело.