facebook

Молдова не дозволила в’їзд на територію країни російським військовим із так званої оперативної групи, яка базується у Придністров’ї. Пояснили це тим, що не мають права пропустити “незаконе формуванням, яке порушує статус нейтралітету”.

Про це повідомили у заяві МСЗ Молдови.

“На територію Молдови не було допущено офіцерів так званого оперативного угруповання російських військ – незаконного формування на території нашої країни, яке порушує статус нейтралітету”, – йдеться у заяві.

Зі свого боку москва звинуватила Кишинів у перешкоджанні доступу російських “миротворців” до регіону і висловила “стурбованість тенденціями наближення Молдови до НАТО”.

“Наша країна відкидає висунуті звинувачення, прямо зазначаючи, що у випадках несанкціонованого в’їзду окремих російських військовослужбовців вони були пов’язані з невідповідністю критеріям, встановленим у механізмі”, – заявили в МЗС Молдови.

Зазначимо, що військовий контингент росії у Придністров’ї має назву “оперативна група російських військ” (ОГРВ). Його створили із залишків колишньої 14-ї російської армії, що була розміщена тут на початку 1990-х та брала активну участь у Придністровському конфлікті.

Постійна чисельність ОГРВ становить близько 410-420 осіб. Однак, росія може збільшити його до 1700 осіб – саме таку чисельність вона задекларувала за собою 1992 року, коли переоформила своїх військових у “миротворців”.

Джерело.