facebook

російська армія змушена вирішувати дилему: перекидати резерви на Донбас або захищатися біля Херсона. Все це через те, що наразі спостерігається нестача особового складу.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Окупанти використовують для свого наступу на Донбасі номінально шість окремих армій. В останні тижні рф часто діяла групами розміром з роту чисельністю близько 100 осіб при проведенні наступальних операцій в будь-якому одному секторі за раз.

“росія з усіх сил намагалася підтримувати ефективну наступальну бойову міць з самого початку вторгнення, і ця проблема, ймовірно, стає все більш гострою. Крім серйозної нестачі особового складу, російські планувальники стикаються з дилемою: перекидати резерви на Донбас або захищатися від українських контратак на південно-західному Херсонському напрямку”, – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, заявлена найближча політична мета росії – захопити всю Донецьку область. Але їх оперативний темп і швидкість просування, ймовірно, будуть дуже повільними без значної оперативної паузи для реорганізації та переоснащення.

Джерело.