facebook

Окупанти продовжують свої наміри просунування углиб Донецької області. На цьому етапі війни їх пріоритетом буде захоплення Сіверська та Бахмута. Про такі плани росян свідчить зустріч міністра оборони росії сергія шойгу з командувачем східної групи військ генерал-лейтенантом рустамом мурадовим.

Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

18 липня шойгу проінспектував східну групу та доручив мурадову приділити першочергову увагу знищенню українських ракет великої дальності та артилерійських систем.

Зазначається, що мурадов керує військами на Ізюмському напрямку, і зараз його угрупування діє на захоплення Слов’янська. Але шойгу не давав чітких вказівок генералу наступати на це місто.

В ISW припускають, що Кремль вважає Ізюмсько-Слов’янський район менш пріоритетним, ніж захоплення інших території на Донбасі.

За даними американських фахівців, російські війська здійснили серію наземних атак на схід від Сіверська та на південь від Бахмута, активізували наступ на Авдіївку та здійснили обмежені наземні штурми на лінії фронту Донецьк – Авдіївка.

Джерело.