facebook

Штам “Дельта” тотально заполонив Україну. Медики повідомляють про переповненість лікарень і жахливі ускладнення, котрі викликає вірус. Науковці в свою чергу говорять про максимальну близькість піку хвилі епідемії.

Як інформує “УП”, у Національній академії наук України повідомляють, що за кількістю позитивних ПЛР-тестів Україна пройшла піковий період захворювань на коронавірус.

Вчені НАН вважають, що за останні два тижні Україна пройшла найвищі показники захворювань. Динаміка кількості позитивних ПЛР-тестів знизилася на 15% за останні 10 днів.

Однак, на думку вчених НАН, піковий період у контексті летальних випадків і госпіталізацій іще не пройдено. До 23 листопада вони прогнозують ще більше зростання кількості смертей через COVID-19.

Так само динаміка позитивних ПЛР-тестів у Києві свідчить про наближення пікового періоду.

Також у НАН підрахували, що за статистикою кожен п’ятий госпіталізований пацієнт із коронавірусом помирає в лікарні (відсоток летальності серед госпіталізованих 20%). Загалом летальність наразі тримається показника близькою до 3%.

За даними їхнього аналізу, серед вакцинованих шансів потрапити до лікарні з коронавірусом на 87% менше, ніж серед невакцинованих. Серед вакцинованих однією дозою – на 67% менше.

Джерело.