facebook

Друзі, не зберігайте гроші у гривні: відомий експерт не просто так попередив. Заява

Ситуація з курсом валют є досить непередбачуваною. Чому небезпечно зберігати гроші у гривні – експерт дав відповідь на це питання.

Усі бачать, як біситься курс долара, у прямому розумінні цього слова. Чого чекати далі – ми можемо лише здогадуватись.

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін в інтерв’ю Главреду зазначив, що на українську економіку чекає девальвація, інфляція, тим більше, що рецесія вже йде в усьому світі.

При цьому експерт попередив: краще не зберігати свої заощадження у гривні.

“Євро впав і фунт знижується, долар зростає. Знову ж таки, зараз чудовий час переходити на “зелену енергетику”, плюс наші атомні станції, гідроелектростанції, вітряна енергетика. Тобто цей час якраз нових рішень”, – пояснив експерт.

Соскін підкреслив в умовах, що склалися, не можна тримати свої заощадження в гривні.

По-перше, на сході нема чого сидіти – Миколаїв, Харків, можливо Одеса. Є критична риса – міста, які треба покинути. У тому числі Чернігів, Суми, міста навколо Києва. Треба всім переміщатися у західну та південно-західну частину.

По-друге, свої операційні витрати, звісно, ​​можна тримати у гривні. Видаткові гроші, які йдуть, оборотні кошти (якщо займатися бізнесом чи ще чимось). А якщо говорити про те, як зберегти гроші – це, звичайно, золото, срібло та валюти, що конвертуються: американський долар, швейцарський франк, фунт стерлінгів, євро”, – порадив експерт.

Джерело.