facebook

Україна має знищити Керченський міст та звільнити окупований Крим, якщо не хоче простого відтягування війни ще на кілька років.

Про це в інтерв’ю “Апострофу” сказав генерал-майор Дмитро Марченко, який в перші місяці війни командував обороною Миколаєва.

За словами Марченка, неминучим є контрнаступ українських сил і звільнення як Херсонщини й Запорізької області, так і окупованого Криму.

“Щодо контрнаступу української сторони на Херсонщину та її звільнення – це неминучий процес. Але ми маємо розуміти, що це комплекс засобів, а не просто встали й пішли. До нього треба дуже ретельно підготуватися, треба провести дуже хорошу розвідку, треба підготувати артзасоби. Це не буде швидко, але це неминучий захід, і рано чи пізно він відбудеться”, – сказав він.

“Нам нічого не залишається, як визволяти всі свої території. Не можна залишати ворогу ані клаптика нашої землі, інакше це буде просто відтягування війни ще на декілька років”, – додав Марченко.

Генерал розповів, що ЗСУ планують знищити Керченський міст.

“Коли це має відбутися, я вам, на жаль, не можу сказати. Але я вам скажу більше: це є тактично необхідним — знищити цей міст. Ви ж розумієте, це перекидання резервів, підсилення живою силою, технікою, озброєнням. Це тактична необхідність”, – пояснив він.

Також, за словами Марченка, буде вражено не лише сам міст, а й великі десантні кораблі, які Росія тримає в Чорному морі.

Джерело.