facebook

Західні посадовці та аналітики передбачають розвиток війни за одним із трьох сценаріїв. При цьому вони враховують, що росія у війні за Донбас – у більш вигідних умовах за рахунок кількісної переваги сил.

Про це повідомляє редакція з посиланням на CNN.

Перший з можливих сценаріїв розвитку війни: росія зможе поступово захоплювати нові і нові території у Луганській і Донецькій областях.

Другий сценарій – якщо жодна зі сторін не матиме змоги просуватися і війна тягнутиметься у позиційній фазі місяцями чи навіть роками, з великими втратами для обох сторін та наслідками для світової економіки.

Третій сценарій, який вважають найменш ймовірним – що росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла того, чого збиралася, і спробує підготувати почву для завершення бойових дій, об’явити перемогу.

Якщо ж росії вдасться закріпитися на загарбаних територіях, у США побоюються, що путін почне використовувати цю територію як плацдарм для подальшого наступу вглиб України.

“Думаю, скоро настане момент, коли або одна, або друга сторона буде мати успіх. Або рф дійде до Слов’янська і Краматорська, або українці їх там зупинять. А якщо українці зможуть тримати там оборону з таким співвідношенням сил – це має значення”, – коментує високопосадовець з НАТО.

Джерело.