facebook

Нещодавно до держдуми внесли законопроект про скасування постанови Держради СРСР “Про визнання незалежності Литовської республіки”. Окрім цього в рф планують відкликати визнання незалежності Латвії, Естонії та України. Пояснюють це шизофренічним бажанням видавити НАТО за межі колишнього Радянського Союзу.

Про це набазікав в інтерв’ю “Sputnik Латвія” депутат від “єдиної росії євген федоров.

“Це ми тільки почали з Литви. І зрозуміло чому — Литва небезпечніша для російської федерації у плані ситуації, пов’язаної з Калінінградською областю та у протистоянні з НАТО та США. Тому зараз важливіше Литва, але це не означає, що на ній ми зупинимося”, — сказав недодепутат.

Він думає, що закон 1990 року “Про порядок розв’язання питань, пов’язаних із виходом союзної республіки з СРСР” дозволяє вирішити “конкретну територіальну проблему” з Литвою, адже в документі прописано особливий порядок виходу зі складу Союзу Вільнюса, Клайпеди та Ігналінської АЕС.

Мета його ініціативи — завдати шкоди НАТО, тому що Литва є для Альянсу “воротами” у Прибалтиці”.

“Після того, як відпрацюють механізм, відпрацьовуватимемо його і на інших територіях НАТО, І не тільки НАТО. Ось, Україна, наприклад, також незаконно виходила з СРСР”, – збазікав федоров.

Він заявив, що росія має на меті повторити сценарій Карибської кризи, яка у 1962 році мало не призвела до ядерної війни, і перевірити НАТО на міцність. Молорос упевнений, що Альянс злякається і повернеться до кордонів 1997 року, виключивши країни Балтії, оскільки їхні території після рішення Держдуми стануть спірними. Цим рф надасть НАТО легітимний привід позбавитися держав з-поміж колишніх союзних республік, інакше “почнеться третя світова” війна.

Зазначимо, що депутат литовського парламенту Матас Малдейкіс уже висміяв ініціативу федорова і заявив, що Смоленськ є литовським містом. За його словами, якщо росія відкличе своє визнання незалежності Литви у 1991 році, Литва відкличе Полянівський договір 1634 року, зажадавши, щоб путін підкорився владі Владислава IV і повернув усі окуповані території Великому князівству.

Джерело.