facebook

Російський актор Олексій Панін розповів журналістам, що в лютому, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну очікував, що росіяни вийдуть на вулиці і знесуть владу. Тепер він переконаний, що Росія – країна рабів.


Відомий російський актор Олексій Панін ще кілька років тому відрізнявся антиукраїнськими поглядами. Так, у 2015 році він підтримував російські дії проти України, а українців називав дурними. Сьогодні він запевняє, що був зомбований російською пропагандою і вибачається. Більше того, після вторгнення російської армії на Україну активно засуджує Путіна і його диктаторську політику.

Більшість росіян щиро вірять, що їхня армія в Україні бореться з фашизмом, розповів в інтерв’ю Дмитру Гордону Олексій Панін.
“Людям в Росії в широкій масі не соромно [за розв’язану війну в Україні], тому що вони вірять в те, що [військові армії РФ] борються з фашистами. Вони вірять в це щиро. Всі ці удмурти, буряти. Я не знаю вже, жаліти їх чи ні. Здається, що ця російська тупість ніколи не закінчиться”, – сказав Панін.

Він підкреслив, що основні принципи взаємовідносини держави і суспільства в Росії не змінюються.

“Якщо відмотати плівку назад, нічого не змінюється: країна рабів, Країна панів, царів, бояр. Народ як був з плавленим сирком замість мозку, так і залишився. З одного боку, шкода цей народ, а з іншого – ні”, – зазначив актор.

Він розповів, що росіяни хоч і страждають, але не чинять опір режиму, а йдуть у нього на поводі, навіть коли гинуть їхні близькі.

“Ось стоїть ця мама, якийсь військовий вручає їй орден за вбитого сина. Вона стоїть, плаче, на ній обличчя немає. Шкода ж її. Але з іншого боку, моя мама на рейки б кинулася, якби мене відвозили на якусь війну. Нікуди б мене не відпустила. А цим все одно”, – заявив Панін.

Джерело.