facebook

Штам “Дельта” стрімко поширюється Україною, вкладаючи на лікарняні ліжка осіб із раніше міцним здоров’ям. Медики прикро вражені підступністю вірусу та страшною важкістю ускладнень, які той провокує. Також значно вразливішими до недуги стали і ті групи населення, що раніше вважалися захищеними природними факторами.

Як інформує “Molbuk”, начальник відділу Чернівецького обласного центру профілактики та контролю хвороб Юрій Падурару розповів, що за останні два тижні на Буковині на коронавірус захворіло 830 дітей.

За статистикою, найчастіше хворіють діти старшого віку. Епідеміолог зазначив, що кількість хворих дітей суттєво зросла у вересні.

“За весь період епідемії частка дітей серед загальної кількості хворих становила 7%. Однак у вересні вона зросла вдвічі і становила 14%. Протягом останніх тижнів відбувається зниження захворюваності серед дітей у віці 7-17 років. Це свідчить про ефективність обмежувальних заходів, адже, як мінімум, припинилося зростання захворюваності серед дітей. Однак серед дітей до 6 років захворюваність зросла”, – констатував фахівець.

Зростання кількості хворих на COVID дітей підтвердив також генеральний директор Центру екстреної медицини у Чернівецькій області Володимир Єлєнєв. За його словами, щодня у лікарню госпіталізовують 8-14 дітей.

“Минулої хвилі навесні не було такої кількості госпіталізацій серед дітей. Госпіталізовуємо дітей, у яких важке дихання, задуха, висока температура. Є такі, у яких підтверджений коронавірус лікували вдома, але проявилися ускладнення у вигляді високої температури та задухи і довелося везти до лікарні”, – сказав Володимир Єлєнєв.

Джерело.