facebook

Десятки тисяч маріупольців продовжують жити під окупацією. Вони не можуть виїхати до підконтрольних Україні територій. А їхні умови життя з кожним днем стають все гіршими. Лікарі та розвідка попереджають про можливий спалах вкрай небезпечних інфекційних захворювань у окупованому росіянами Маріуполі.

Про це повідомляє редакція.

Холера, дизентерія та інші захворювання можуть стати причиною загибелі тисяч маріупольців до кінця цього року.

«Епідемічна ситуація з кожним днем погіршується. Масові поховання по всій території міста плюс дощі та підвищення температури повітря. Як результат – масове зростання інфекційних захворювань. Дизентерія, холера та інші небезпечні інфекційні хвороби можуть стати причиною загибелі приблизно 10 тисяч маріупольців до кінця року. Про це сьогодні кажуть наші лікарі та це підтверджує Британська розвідка. Тому потрібно об’єднатись міжнародним місіям Червоного Хреста та ООН для створення стійких зелених коридорів для початку масової евакуації людей з міста поки ще не пізно», – мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Наразі рашисти зносять будинки без розбору завалів – тіла вбитих маріупольців прибирають разом з бетоном. Потім російські окупанти вивозять їх як сміття на маріупольські полігони твердих побутових відходів. Відомо, що тіла разом з завалами складують на Лівобережному полігоні ТПВ та на полігоні в Приморському районі, який був виведений з експлуатації ще о 2008 році.

Джерело.