facebook

Один з військових експертів заявив, що Україна за наявності потрібної кількості ракет “Гарпун” може потопити весь російський Чорноморський флот. Це стосується також і підводних човнів, оскільки вони повинні випливати на поверхню.

Ще 23 травня стало відомо, що Данія вирішила передати Україні протикорабельні ракети Harpoon і пускові установки для них. А вже 26 травня Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ця зброя допоможе Україні відновити гарантовану міжнародним законодавством свободу судноплавства і відправити в компанію до крейсера “Москва” на дно Чорного моря нові російські кораблі.

Американські протикорабельні ракетні комплекси Harpoon вже знаходяться на озброєнні Збройних сил України. Разом з вітчизняними ракетами “Нептун” вони несуть бойове чергування вздовж берегової лінії.

Про це передавати Міністр оборони України Олексій Резніков. Він зазначив, що російський флот вже змушений триматися подалі від українських берегів, адже за підрахунками військових експертів, цих ракет достатньо, щоб потопити весь Чорноморський флот РФ.

“Берегова оборона посилена надзвичайно ефективними комплексами Harpoon, які в поєднанні з нашими “Нептунами” вже змушують ворожий флот триматися на відстані, щоб не повторити долю флагмана ЧФ РФ – крейсера “Москва”, – написав Резніков.

 

Джерело.