facebook

МОЗ України розробляє пропозиції щодо так званої “ковідної амністії” в Україні. Наразі українці, яких упіймали на використанні підробленого сертифіката вакцинації, втрачають можливість вакцинуватися.

МОЗ хоче виправити цю ситуацію, для нього він вже відправив свої напрацювання до МВС та Міністерства юстиції, розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі “Свободи слова із Савіком Шустером”.

Механізм роботи “ковідної амністії” досить простий: українець, який мав необережність придбати підроблений сертифікат, отримає можливість вакцинуватися після того, як розповість сімейному лікарю про те, де він купив підробку. Завданням медика буде повідомити про це правоохоронців, розповів міністр.

При цьому поки що не зрозуміло, чи буде звільнено від кримінальної відповідальності покупця підробленого сертифіката. Наразі передбачається покарання як за підробку сертифікату про вакцинацію, так і за використання підробки. Відомо також, що процес роботи механізму “ковідної амністії”, у всіх запропонованих МОЗ варіантах, не передбачає анонімності для того, хто зізнався у використанні підробки.

Джерело.