facebook

Карантин в Україні може тривати ще 3-4 роки, – ексглава МОЗ

Скасування маскового режиму та інших протиепідеміологічних заходів в Україні може бути оголошено лише після вакцинації 75% населення. Якщо темпи отримання імунізації залишатимуться повільними, то карантин триватиме 3-4 роки.

Про це розповіла колишня міністерка з охорони здоров’я Зоряна Скалецька, яка обіймала цю посаду з 2019 по 2020 рік, в ефірі телеканалу “Україна 24”. Вона зазначила, що запровадження в регіонах України режиму “червоної” зони відіграло позитивну роль.

“Введення “червоної” зони змусило масово звертатися до пунктів вакцинації. Темпи захисту населення шляхом імунізації зросли до рекордних висот. Проте чи можемо ми розраховувати, що такі цифри, як 300 тисяч доз на день, будуть зберігатись, таке питання стоїть”,– вказала вона.

Також Скалецька зазначила, що зняття “червоного” режиму, до чого вдасться МОЗ у найближчому майбутньому, може послугувати для українців сигналом, що “можна розслабитися”. І це, звичайно, погіршить становище, оскільки навіть зараз в Україні чимало людей, які продовжують вагатися в ухваленні рішення про вакцинацію.

Джерело.