facebook

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що очікує російські війська. Знову буде величезне кладовище з російської техніки і живої сили росіян

Російські окупанти намагаються всіма силами захопити Сєвєродонецьк, ситуація дуже складна для обох сторін. Однак, за словами експерта, ВСУ все ж зможуть відстояти це місто, а російська армія почне знову нести божевільні втрати.

Своїми прогнозами щодо боїв у Сєвєродонецьку поділився військовий експерт Олег Жданов, передає канал 24.

За його словами, після 2014 року, після захоплення Луганська, Сєвєродонецьк виконував функції “столиці”. Тому для Росії і політично важливо його захопити.

“Якщо є можливість, то ми його (Сєвєродонецьк – ред.) будемо утримувати. Якщо можливості не буде, потрібно залишати місто, щоб зберегти життя наших військовослужбовців на цій ділянці. У нас є ще один форпост – це Лисичанськ”, – підкреслив Жданов.

Він вважає, що для російської армії Сєвєродонецьк може стати другим Маріуполем, де противник поклав величезну кількість людей і техніки.

Окупанти, як зазначив експерт, можуть спробувати свою улюблену тактику.

“Застосують тактику вогневий вал і будуть знищувати просто все, що там стоятиме перед їхніми військами”, – сказав Жданов.

Він упевнений, що в будь-якому випадку загарбники вже мають величезні втрати. Якби не політичні завдання, будь-який військовий начальник, маючи здоровий глузд, вже відмовився б від такого лобового штурму міста, проте не Росія.

Військовий експерт пояснив, що Росія намагається зробити просто пустелю. Їй не потрібні люди на тій території. Тому й окупанти особливо не дбають про те, що залишиться.

“Вони намагаються просуватися за вогневим валом і не зупинятися. Якщо вони все ж зупиняться, то тоді їм нема за що зачепитися і вони будуть змушені відступати”, – додав Жданов.

Джерело.