facebook

Уже близько місяця кількість осіб, які в’їжджають в Україну, перевищує кількість осіб, які виїжджають з неї. З початку повномасштабної війни на Батьківщину повернулися 60% біженців. Цей відсоток скоро стане ще більшим.

Про це повідомив радник глави МВС Віктор Андрусів у своєму Telegram-каналі.

“7,6 млн українців вимушено виїхали з країни з початку повномасштабної війни, через наступ російських окупантів та постійну загрозу обстрілів. Попри ризики, що люди залишаться за кордоном, зараз ми спостерігаємо стійку тенденцію повернення українців додому. Таких уже 4,8 млн, тобто близько 60% від усієї кількості біженців. Логічно, що ця цифра буде зростати”, – написав Андрусів.

За його словами, така тенденція спостерігається через те, що за кордоном не всім біженцям пощастило вдало влаштуватися. В багатьох випадках доводиться винаймати дорого житло, або жити в умовному спортзалі.

“Знайти кваліфіковану роботу також важко, оскільки потрібно знати мову і ще й на професійному рівні. Тому не потрібно боятись, що українці не повернуться додому. Статистика конфліктів показує, що 80% повертаються після завершення війни, з них 50% повертаються ще до завершення”, – зазначив Андрусів.

Джерело.