facebook

Кіберполіція спіймала чоловіка, що за гроші обіцяв евакуювати двох маріупольців. 27-річний злочинець записався у фонд волонтером і допомагав там вести документацію.

 

Як інформує пресслужба поліції, якось у мережі він натрапив на допис дівчини, що просила допомогти визволити з оточеного окупантами Маріуполя її батьків. За це чоловік зажадав 10 тисяч гривень.

Дівчина не роздумуючи переказала кошти на картку злочинця і стала чекати на приїзд близьких до Києва. Утім, жодних перевезень чоловік і не збирався здійснювати. Лише щоразу запевняв дівчину, що її родичі невдовзі дістануться місця призначення. Від сусідів своїх батьків дівчина дізналася, що вони загинули.

Тоді дівчина почала сумніватися в реальності перевізника і звернулася до правоохоронних органів. Кіберполіція розшукала і затримала волонтера.

Як виявилося, такі схеми підозрюваний прокручує не вперше. Він устиг привласнити чверть мільйона гривень за паливо для військових, яке не збирався купувати. Тепер його можуть ув’язнити до 8 років.

Джерело.