facebook

Важливий доказ для суду. Служба безпеки України ідентифікувала російських окупантів, яких підозрюють у катуванні і вбивстві селищної голови, її родини і ще декількох цивільних у Київській області.

Окупанти потрапили в кадр однієї з місцевих камер спостереження. Зрештою вдалося впізнати вісім російських військових. Олег Крикунов – їхній командир взводу. Він міг дати наказ застрелити жінку, яка просто намагалася втекти з вулиці, якою рухалася російська бронетехніка.

Як шукали підозрюваних в ефірі марафону “Єдині новини” розповів кореспондент ТСН Руслан Тарасов.

До понівеченого війною село Мотижин журналісти ТСН приїхали до Миколи Литвиненка. Він довго вагався, чи давати інтерв’ю. Його доньку Ярославу на очах у батьків застрелив російський солдат.

“Вона як крикнула – і така дуга з кров’ю фонтаном”, – розповідає зі сльозами мати загиблої. Причина вбивства: солдату не сподобалось вбрання жінки. “Я спитав: “Навіщо ви це зробили?” Один з них – той, що стріляв – сказав: “Вона була в чорному”, – згадує батько Ярослави Микола Литвиненко.

Трагедія сталася 19 березня. Родина Миколи городами втікала подалі від вулиці, якою рухалась російська бойова техніка. Однак, на російському БТРі був снайпер.

 

Джерело.