facebook

Вероніка – єдина, хто вижив в укритті вугледарської багатоповерхівки, у підвал де ховалася сім’я дівчинки влучила ворожа ракета. Сім’я Вероніка загинула, а її з- під завалів діставали сусіди.

Російські війська прицільно обстріляли місто Вугледар. Один з снарядів потрапив у підвал, де ховалася родина дівчинки. Тоді загинули її батько, бабуся, дядько і тітка. Вижила лише вона. Важко поранену дівчинку з-під завалів діставали сусіди. Під обстрілами “швидка” завезла Вероніку спочатку у Курахове, а потім – до лікарні Дніпра.

Зараз дівчинка перебуває на лікуванні у Львові.

Єдиний, хто в неї залишився – її дядько з Києва. Дядько зміг впізнати дівчинку за давнім шрамом на лікті.

Однак, через складні сімейні обставини дядько взяти дівчинку не може. Поки Вероніка під опікою львівських соціальних служб. Ймовірно, невдовзі її відправлять на реабілітацію за кордон, а вже потім знайдуть постійного опікуна.

За словами львівських лікарів, у дівчинки були два металеві уламки, один – у правій півкулі головного мозку, другий був біля місця виходу 6 і 7 нервів шийного відділу хребта. Осколок з шиї наразі забирати небезпечно.

З дівчинкою працює психолог. Про те, що з нею сталося, Вероніка або не пам’ятає, або не хоче розповідати, кажуть лікарі.

Джерело.