facebook

Для деяких категорій пенсіонерів Мінсоцполітики придумали новий механізм отримання пенсій


Деякі пенсіонери не змогли вчасно евакуюватися і потрапили під окупацію або в тимчасове оточення, через що є проблеми з виплатою пенсій.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповівши, що таким людям пенсії виплачуватимуть по-новому.

Гроші надходитимуть на рахунки після подання “Укрпоштою” за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях.

Після цього людина зможе отримати свої виплати в будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території. З собою слід взяти паспорт і довідку з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

Якщо людина не зніме гроші вчасно, сума пенсії збережеться і після появи відповідної можливості буде доставлена “Укрпоштою” за місцем проживання.

Також пенсіонер може звернутися в ПФУ і перевести виплату пенсій на нову адресу, якщо він переселився в безпечний Регіон.

В Україні зафіксована дата щорічної індексації пенсії на 1 березня. Тепер щороку всі категорії пенсіонерів отримають перераховані виплати.

Раніше під щорічну індексацію не підпадала частина категорій українських пенсіонерів. Також закон дозволяє достроково призначати пенсії, а саме за півтора року до досягнення пенсійного віку.

Джерело.