facebook

Колишній морський піхотинець армії США Віллі Джозеф Кансел воював разом із українськими солдатами проти російських окупантів. У бою за волю України громалянин США загинув.

Про це повідомляє CNN.
З початком повномаштабного вторгнення РФ в Україну, 22-річний чоловік звернувся до приватної військової рекрутингової компанії, яка набирала добровольців, а близько 13 березня Віллі перетнув український кордон.

“Він хотів поїхати, бо вірив у те, за що бореться Україна, і хотів бути частиною цього. Хотів стримати це зло там, щоб воно не прийшло сюди, і щоб, можливо, нашим американським солдатам не довелося втручатися в це”, — сказала мати загиблого.

Мати загиблого розповіла, що тіло сина на полі бою не знайшли, але вона хотіла б його повернути та поховати. У Віллі залишилася 7-місячна дитина та дружина. Кансел жив у Теннессі до того, як поїхав до України, і родом із округу Оріндж, штат Нью-Йорк.
“Він усім серцем вірив, що цього не мало статися, і хотів допомогти людям в Україні”, — розповіль рідні в інтерв’ю.

Представник Держдепартаменту підтвердив, що в уряді знають про цю ситуацію та уважно стежать за нею.

“З міркувань конфіденційності у нас немає подальших коментарів. Ми ще раз наголошуємо, що громадяни США не повинні їздити в Україну через активний збройний конфлікт і повинні негайно виїхати, використовуючи будь-які комерційні чи інші приватні наземні транспортні засоби”, — заявив неназваний чиновник Держдепу.

Джерело.