facebook

У Києві демонтують пам’ятник російському та українському робітникам, який встановлений за радянських часів і розташовувався у самому центрі столиці.

 

Не зноситимуть, а переназвуть іншу частину композиції – Арку дружби народів, яка слугувала нагадуванням дружби України із Росією, про це йдеться в ТСН.

Демонтаж триває впродовж кількох годин, та скульптура ще на місці, але не витримала голова російського робітника і просто відвалилася. Скульптуру мають поки вивезти на склад, в майбутньому, можливо, буде виставлена в музеї історії України.

Демонтажу очікує і скульптура, яка розміщується поряд, її щоправда заберуть пізніше, оскільки вона потребує значно довших робіт.

А от арку залишать, вона отримає нове ім’я – Арка свободи українського народу. До того ж вона отримає жовто-блакитне підсвічення, запевнив мер Віталій Кличко, який також приїздив подивитися на демонтаж.

Був тут і автор всієї скульптурної композиції, архітектор Сергій Миргородський, який лише зрадів тому, що відбувається. «Відчуваю радість. Нарешті! Дружба з Росією закінчена. Тому цей пам’ятник, як дружба великих народів колись, перетворюється на ворожнечу України та Росію. А мати пам’ятник ворожнечі – це гріх», – переконаний він.

Погоджуються з демонтажем і пересічні кияни.

Джерело.