facebook

Коронавірус, до якого раніше діти були доволі стійкими, тепер не омнає і їх. Новий агресивний штам “Дельта”, який спричинив масштабну хвилю нових випадків по всій Україні, вражає дітей і не лише тих, які мають супутні патології. До лікарень почали потрапляти раніше здорові діти.

Про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 серед дітей ZAXID.NET повідомила завідувачка відділення реанімації та інтенсивної терапії львівської дитячої лікарні “Охматдит” Віра Приймакова.

За словами жінки, на стаціонарному лікуванні в медичному закладі зараз є 40 дітей абсолютно різного віку. Найстаршому юнаку – 17 років, у нього з супутніх патологій лише зайва вага, хлопець перебуває в реанімації з двобічною пневмонією, найменшій дитині, що отримує лікування – лише 1 місяць. Більшість дітей в лікарні (близько 90%) не мають супутніх захворювань, але важко переносять коронавірус.

Симптоми штаму “Дельта” у дітей можуть відрізнятися від дорослих, їм більше характерна гарячка.

Віра Приймакова озвучила основні симптоми коронавірусу у дітей, на які варто звернути увагу:

“Не у всіх дітей є втрата нюху, не у всіх дітей є втрата смаку. Дуже часто у дітей з’являється досить висока гарячка, з’являються катаральні явища і порушення з боку шлунково-кишкового тракту. Якщо, наприклад, із 40 дітей, – то 20% можуть мати запальні явища, тобто можуть мати пневмонію. А інші дітки цього не мають. Є діти, які поступають з вираженим інтоксикаційним синдромом, з високою температурою. Вони поступають зневоднені, тому що в них є порушення шлунково-кишкового тракту, діарея, буває і рвота – відповідно, таку малечу ми кладемо в стаціонар”, – зазначила лікар.

Джерело.