facebook

Відступ російських окупаційних військ із Київщини та Чернігівщини не має вводити в оману українців. Президент Російської Федерації Володимир Путін не відмовився від намірів знищити Україну.

Тож те, що окупанти відступають, – це результат надзусиль українського війська, який, між тим, не має стати приводом для ейфорії. Таку заяву в прямому ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, якого цитує УНІАН.

На думку секретаря Радбезу, поки зарано впадати в ейфорію від відступів росіян, які спостерігаються впродовж останніх кількох діб. Війна ще далека від завершення.

“Я хотів би, щоб ми всі мали на увазі, що Путін не залишає питання щодо знищення нашої держави. Він зараз переформатує свої війська, щоб далі продовжувати завдавати ударів. Не радійте, що хтось добровільно залишає міста: це робота нашої армії. За кожним звільненим містом – загибель наших хлопців та дівчат”, – нагадав Данілов.

Він підкреслив: величезна любов Путіна до “сакральних дат” може сигналізувати про наміри здобути бодай якісь перемоги до 9 травня.

“Не варто говорити, що вони кудись “втікають”… Я б цього не говорив, і для нас це дуже дорого вартує, всі ці “відходи”. Вони мають велике бажання переформатуватися. Їм потрібна перемога, вони мають сакральну дату 9 травня. І до цієї дати є завдання закінчити парад перемоги. У нас попереду багато боїв, і розслаблятися я нікому не раджу. Ситуація не така радісна, як би нам усім хотілося”, – констатував секретар РНБО.

Джерело.