facebook

Враховуючи фізичні дані хлопця та його вік– він у 2019 році міг привернути увагу співробітників ФСБ на кордоні

Солдат Артемій Рябчук розстріляв п’ятьох людей у Дніпрі й зараз перебуває у СІЗО. У розстрілі не відкидають “російський слід”. Раніше солдат їздив до Росії, де нібито відвідував родичів.

Про це пише Обозреватель із посиланням на співрозмовників в українських силових структурах.

Вплив іноземних спецслужб
Встановлено, що підозрюваний Артемій Рябчук раніше був у Росії, де нібито відвідував родичів.

“Поїздка в Росію чи Білорусь будь-якого патріота України– чревата затриманням, таких фактів чимало. З огляду на фізичні дані хлопця, спортивну статуру та високий зріст, його вік– він у 2019 році міг привернути увагу співробітників ФСБ на кордоні. А враховуючи наявність у нього найближчого родича у РФ– і потрапити у розробку”,– кажуть журналістам в українській розвідці.

“Борець зі свавіллям у Нацгвардії”
В українській розвідці стверджують, що Рябчука намагаються представити “борцем зі свавіллям у Нацгвардії”.

Нещодавно в соцмережах навіть стали з’являтися групи на підтримку дніпровського стрільця, де боти формують “суспільну думку”.

“Підрозділи російських збройних сил невпинно “трудяться” всі роки гібридної війни в Україні. Їхнє завдання – надавати психологічний вплив на війська (сили) противника та населення з метою їх деморалізації та схилення до припинення опору, а також з метою зміни поведінки від базової до бажаної. Такі психологічні операції проводять під час підготовки до проведення військових операцій або безпосередньо вже в їх розпал”,– розповіли виданню у ЗСУ.

Джерело.