facebook

Нацгвардієць Артемій Рябчук, який влаштував масштабну стрілянину в Дніпрі, не планує вкорочувати собі віку. Він перебуває у задовільному фізіологічному стані.

Джерело: Укрінформ

Заяву Рябчука оприлюднив його адвокат Денис Гордєєв. Нацгвардієць запевняє, що перебуває здоровому глузді та добрій пам’яті.

Заявляю, що я не збирався і не збираюся позбавляти себе життя або вчиняти собі будь-яку шкоду. Я перебуваю у здоровому умі та добрій пам’яті. Розумію характер своїх дій та адекватно оцінюю навколишню дійсність,
– заявив Рябчук.

Нацгвардієць також прокоментував ймовірні мотиви свого вчинку. Каже, що це було “заради життя тих, хто постраждав від дідівщини, пам’яті про тих, хто загинув від цих злочинів, на кого навіщували ярлик самогубця, щоб такі трагедії не повторювалися”.

Зверніть увагу! У мережі 1 лютого теж писали про ймовірне самогубство Артема Рябчука. Однак у Державному бюро розслідувань це спростували.

У якому стані перебуває Рябчук
За словами Гордєєва, фізичний стан здоров’я нацгвардійця – задовільний. Правозахисник також прокоментував побутові умови СІЗО. Запевнив, що Рябчук “не сидить в холодній ямі та не їсть хліб із водою”.

Психологічний стан підзахисного адвокат коментувати не може.

Адвокати кажуть про порушення
Гордєєв розповів, що вже подали понад 10 заяв про низку порушень під час розслідування цієї справи. Інша захисниця стрілка Таміла Ульянова звернула увагу, що нацгвардійця почали допитувати одразу після затримання.

Правозахисники вбачають тиск під час допиту. За словами Ульянової, крім цього, є й інші порушення.

 

Джерело.