facebook

Адвокати вимагатимуть, щоб за всіма порушеннями правоохоронців розпочали досудове розслідування

У Києві 12 лютого відбулася пресконференція адвокатів нацгвардійця Артемія Рябчука, який розстріляв своїх товаришів та цивільну жінку – вахтера.

Все, що потрібно знати про заяву адвокатів Рябчука

Як заявили адвокати, стан здоров’я нацгвардійця задовільний. Він перебуває у СІЗО у нормальних умовах. Водночас Рябчук ще не був на психіатричних експертизах.

За словами захисників, 21-річний стрілець у здоровому глузді. Рябчук не збирається вчиняти самогубство або заподіяти собі шкоди. У листі солдат заявив, що адекватно оцінює навколишню дійсність, перебуваючи у слідчому ізоляторі. Він додав, що у разі його смерті “у цьому винні інші люди”. Проте, за словами захисників нацгвардійця, до Рябчука у СІЗО намагалися потрапити представники Нацгвардії України – командування тієї частини, де служив і досі служить солдат. Крім того, адвокат Дмитро Павліченко пояснив, чому Рябчуку “намалювали” статтю 115 із можливим довічним ув’язненням. За його словами, це роблять, щоб мати можливість співпрацювати зі слідством – йому можуть запропонувати скоротити термін за підписання документів. Водночас адвокати впевнені, що нацгвардійця звільнять. Адвокат Денис Гордєєв також заявив, що відео, на якому стріляв Рябчук, не є доказом. За фактом публікації цього запису ДБР розпочало розслідування. Адвокати написали більше 10 заяв про порушення правоохоронців під час розслідування щодо стрілянини на “Південмаші”: про злочин, скоєний слідчим, керівництвом ДБР, начальством військової частини, де служив Артемій Рябчук.

 

Джерело.