facebook

Президент Володимир Зеленський пообіцяв усім вакцинованим українцям віком від 60 років безкоштовний сучасний смартфон і пільговий тариф.

Про це він заявив на онлайн-презентації нових послуг «Дія» Diia Summit 2022.

За словами Зеленського, перехід до «держави в смартфоні» ускладнюється тим, що люди похилого віку не тільки не вміють користуватися інтернетом, але й не мають смартфона.

«Переваги цифрової держави мають бути доступні всім незалежно від віку. Тому у квітні буде запущено нову велику державну програму. Незабаром усі вакциновані українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний якісний, сучасний, швидкий смартфон і пільговий тариф», – зазначив він.

З 19 грудня в Україні запрацювала державна програма «єПідтримка», що передбачає виплату 1000 грн громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Громадяни віком від 60 років також можуть придбати за ці кошти ліки.

З 7 лютого отримати 1000 грн в рамках програми «єПідтримка» можуть підлітки 14-18 років, які мають дві дози щеплення від COVID-19 (близько 75 тис. підлітків).

Уряд розширив перелік сфер бізнесу, в яких 1000 грн за вакцинацію можуть бути використані, зокрема на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, відпочинок у літньому чи спортивному дитячому таборі, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя.

Отримання 1000 грн на картки через застосунок «Дія» триватиме до 18 грудня 2022 року. Відкриття рахунків безоплатне та без комісій. Також ці виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на призначення субсидій.

Коштами можна буде скористатися упродовж 4 місяців після отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн.

Участь у програмі беруть monobank (на базі Універсал Банку), Альфа-Банк, А-Банк, izibank (на базі ТАСкомбанку), Райффайзен Банк, Банк Восток, Ідея Банк і державні ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк.

Банки розпізнаватимуть категорію при оплаті, тому витратити гроші на інші цілі, перевести їх на картку чи зняти готівкою – неможливо.

Також українці отримають 500 грн на картку «єПідтримка» за бустерну дозу щеплення.

Кабмін торік виділив на програму «єПідтримка» 8 млрд грн.

 

Джерело.