facebook

Зеленський пообіцяв нардепам та чиновникам жорсткі перевірки


Президент України Володимир Зеленський у четвер, 27 липня, відвідав одразу кілька українських міст — Миколаїв, Очаків, Дніпропетровську область та Одесу. У традиційному вечірньому зверненні до народу він відреагував на позбавлення мандату народного депутата Юрія Арістова. Відео опубліковано у Telegram-каналі Politeka.net.

Зокрема, глава держави вважає за правильне рішення позбавити чиновника мандата. На додаток, він заявив, що відтепер кожен намір будь-якої посадової особи кудись виїхати за кордон, будь-якого депутата варто перевіряти до секунди.

Зеленський також додав, що якщо хтось дуже хоче відпочити від роботи на державу, то держава від таких осіб також відпочине.

Також на засіданні ставки, за словами президента України, було обговорено питання перевірок військкомів. Він зазначив, що українці, мабуть, бачать реакцію держави на зловживання “військкомів”.

Окремо у відео Зеленський привітав українських лікарів та медичних сестер, фронтових медиків із професійним святом та нагородив найкращих.

 

Зазначимо, що журналісти дізналися про те, що народний депутат від партії “Слуга народу” Юрій Аристов відпочивав у п’ятизірковому готелі на Мальдівах.

Напередодні стало відомо, що Арістов отримав підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Відповідно до санкції цієї статті, йому може загрожувати обмеження волі до 3 років або штраф до 4250 грн., з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зокрема, Арістов для того, щоб відпочити, зазначив, що виїхав у “службове відрядження”. Зазначається, що, як і для чоловіків призовного віку, для чиновників також існує заборона на виїзд за кордон у особистих цілях.

Джерело.