facebook

З’явилася інформація, що в українських школах з’явиться можливість перейти на дистанційне навчання після завершення осінніх канікул. Даний варіант незабаром додадуть до постанови Кабінету Міністрів України щодо шкільних канікул.

Про це стало відомо завдяки заяві глави українського уряду Дениса Шмигаля.

“Комісія з ТЕБ і НС підтримала пропозицію Міністерства освіти і науки, щоб у закладах середньої освіти рекомендувати провести канікули з 15 по 30 жовтня. Після їх завершення можливе переведення на дистанційну форму навчання. Уряд згідно і пропонує внести це в постанову про канікули”, – сказав Денис Шмигаль.

У різних регіонах України місцева влада поки, в основному, не поспішає відправляти школярів на канікули з середи. Так, у Чернівцях школи продовжать роботу цього тижня, у Києві канікули розпочнуться 21 жовтня. В Одесі збираються почати канікули 26 жовтня, але до цього перевести школи на один тиждень на дистанційне навчання. У Львові канікули мають розпочати з 19 жовтня.

Варто нагадати нашим читачам, що на церемонії Global Teacher Prize Ukraine 2020 стало відомо, де навчаються доньки прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Політик розповів, що його дружина і двоє доньок живуть у Львові і вони по черзі їздять один до одного на вихідні. Також Денис Шмигаль зізнався, де навчаються його діти і чим планують займатися в майбутньому, і пообіцяв познайомити з дружиною Катериною найближчим часом.