facebook

35-річна Віра Лебединець, яка була холоднокровно застрелена солдатом строкової служби Артемієм Рябчуком у Дніпрі, була єдиною цивільною з-поміж жертв 20-річного нацгвардійця. У фатальний ранок вона була на чергуванні контрольно-пропускного пункту “Південмашзаводу”.

Подвиг на робочому місці: жінка-контролер КПП 'Південмаш' до останнього подиху боролася з убивцею

Як розповіли в пресслужбі підприємства на Facebook, посада контролера режимного об’єкта не передбачає володіння зброєю. Тобто молода жінка була абсолютно беззахисною проти злочинця з автоматом АК-47.

Попри це, Віра Лебединець в останні хвилини свого життя виявила справжню мужність і відвагу. Як розповів сам Рябчук, він вимагав у неї відкрити замок і випустити його на вулиці міста, але контролерка відмовилася.

“Строковик тягав її за волосся, погрожував убити. Але Віра не відступила, усвідомлюючи свою відповідальність і обов’язок. Свій останній бій вона не програла, хоч і загинула”, – вказано у повідомленні.

Віра Лебединець.

У жінки, яка більш ніж 15 років працювала на заводі “Південмаш”, залишилася 11-річна донька. Віру Лебединець було вбито пострілом у голову.

Джерело.