facebook

Уряд Італії продовжив заборону на туристичні подорожі для українців. Нові правила вступають в силу з 1 лютого і будуть діяти до 15 березня 2022 року.

Міністерство закордонних справ опублікувало новий перелік країн категорії D, в число яких не увійшла Україна. Відповідний наказ з’явився на офіційному сайті МЗС Італії (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

Це означає, що мандрівників, які намагатимуься перетнути кордони Італії з “необов’язковою метою”, впускати не будуть навіть за наявності щеплень проти COVID-19.

Варто додати, що для українців все ж є можливість потрапити в країну, якщо вони зможуть довести, що роблять це з “поважної причини”. Зокрема, потрібно буде надати документи, які підтверджують наявність роботи, навчання чи лікування на території країни.

Окрім цього, в Італію пускатимуть тих громадян, які повертаються до місця проживання, мають громадянство ЄС, довідку на проживання в ЄС, чи є близькими родичами громадян ЄС.

Зазначається, що на українців, які провели 14 днів перед перетином італійських кордонів в країнах, внесених до категорій С і D, заборона не розповсюджується.

Джерело.