facebook

Американка 18-річна Вайлдін Аумойт потрапила до Книги рекордів Гіннеса як найменша жінка у світі. Зростання дівчини складає всього 72 сантиметри. Про це пише “Апостроф”.

Вайлдін розповіла, що ухвалила рішення поділитися своєю історією з усім світом, щоб надихнути інших маленьких людей.

“Я хочу показати світові, що навіть незважаючи на те, що я невисока, я можу прожити своє найкраще життя і завоювати цей світ, навіть якщо він був побудований не для мене”, – сказала дівчина

Невеликий зріст американки спровоковано дуже рідкісним типом дворфізму (карликовості). Через свою недугу дівчина змушена пересуватися на інвалідному візку, оскільки не може ходити самостійно.

“Дварфізм – це генетичний стан, і існує близько 400 його типів. У мене найрідкісніший. Я можу сидіти на підлозі і пересуватися, але не можу ходити, тому що мої ноги викривлені, що характерно для дисплазії SADDAN”, – пояснила Вайлдін.

Батьки дівчини розповідають, коли народилася, лікарі не могли навіть точно відповісти, чи зможе вона пережити першу ніч. Але дівчинка впоралася і вже 18 років намагається жити повноцінним життям. Крім Вайлдін у сім’ї є ще троє дітей, двоє братів та сестра, всі вони підтримують нинішню рекордсменку.

Наразі дівчина веде свій канал на YouTube та вивчає фармацевтику. Вайлдін сподівається, що її знання допоможуть у майбутньому полегшити життя всіх людей зі схожими проблемами.