facebook

Затриманий солдат строкової служби Артемій Рябчук розповів, як убивав своїх товаришів по службі. В оточенні правоохоронців він усміхався та не хотів, щоб його знімали на камеру.

Усміхався і не хотів, щоб його знімали: стрілець із Дніпра розповів, як убивав своїх товаришів по службі. Відео

За словами Рябчука, перших він застрелив солдата строковика та військовослужбовця за контрактом. Після чого взяв боєприпаси та почав вибиратися з території заводу. Відео із зізнанням затриманого з’явилося у спільнотах Telegram (щоб подивитись відео, доскрольте до кінця сторінки).

Зловмисник розповів, що в момент убивства у збройовій кімнаті перебував ще один солдат, але йому вдалося втекти.

“Я сиджу в тривожній групі, тривожна група у нас має автомат. Автомат охороняється в ставниці. Ставниця – це скринька така, яка замикається металевим ключем. Я беру автомат, у нас підсумки є такі, бежевого кольору, там два магазини по 10 набоїв. Я споряджаю перший магазин і стріляю по тих двох, які перебувають у КЗЗ (збройова кімната, – ред). Там було два строковики і один контрактник, і один строковик примудрився втекти”, – розповідає Рябчук.

Стрілок також розповів, що просив робітницю заводу відчинити двері, щоб він зміг вибратися із приміщення. Жінка йому відмовила, після чого солдат вистрілив у неї.

“Я знаю, що ІТЗО зв’язується з частиною кожні 30 хвилин для доповіді обстановки. Я щоб вона не довго жила, пальнув по ній. Після чого у відчинений сейф заходжу, забираю всі ріжки, які зміг закинути в ранець. Жінка мене не випускала (з будівлі заводоуправління, – ред), я говорю: відчиніть, треба терміново вийти. Я вистрілив їй у голову. Після чого я відчинив одні з дверей виходу і почав палити по дверному замку, сподіваючись, що можна буде пройти туди. У мене нічого не вийшло”, – каже затриманий.

Також він зазначив, що розгулював зі зброєю житловими районами і шукав, де сховатися. Але зрештою спіймав попутку і виїхав за місто. Крім того, зловмисник розповів, що залишив частину боєприпасів у занедбаній будівлі.

“Я блукав заводом, знайшов місце, через яке я зможу перестрибнути, перерізав дріт, перестрибнув через огорожу. Після чого вийшов за територію заводу, почав петляти по житлових районах, шукати, так би мовити, притулок. Потім вийшов на трасу і зловив там машину. За кермом була жінка, і вона мене підкинула до лівого берега. Після чого я пішов куди очі дивляться. Там будівля занедбана є, там, до речі, залишив ріжки”, – зізнався стрілець.

Джерело.