facebook

У Луцьку у суботу, 22 січня, 21-річна дівчина загинула від удару струмом, лежачи у воді у ванні. Попередньо встановлено, що в цей час вона користувалася мобільним телефоном.

У Луцьку від удару струмом у ванній загинула 21-річна дівчина: з'ясувалися деталі трагедії

Як повідомляє інформаційне агентство “Волинські Новини”, інцидент стався в одному з багатоповерхових будинків на вулиці Воїнів-афганців. Про деталі трагедії поінформувало місцеве видання “ВолиньPost”, посилаючись на власні джерела.

На місце події прибули медики швидкої допомоги. На той момент дівчину вже дістали з ванни, лікарі намагалися реанімувати постраждалу, проте удар струмом виявився для неї смертельним.

У квартиру, де трапився нещасний випадок, також прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановлювали усі деталі трагедії. Інформацію про смерть від удару струмом у поліції підтвердили.

Зазначимо, що, за словами експертів, сам собою мобільний телефон у ванній не є небезпечним. Його акумулятор має заряд всього кілька вольт і нездатний вбити людини. Загрозою ж є телефон, який підключений до розетки через зарядний пристрій.

Про це виданню “Аргументи та факти” розповів інженер із електроніки Олексій Заренок. Він підкреслив, що лежати у ванні з телефоном, що заряджається, в руках у жодному разі не можна. Якщо прилад впаде у воду, може відбутися коротке замикання, а удар струмом може призвести до смерті людини.

“В Інтернеті “гуляє” міф, ніби це безпечно, оскільки зарядний пристрій знижує 220 вольт (побутова розетка) до прийнятних 5 вольт, але експериментувати не варто. Стався вже не один такий смертельний випадок”, – пояснив інженер.

Вулиця, де стався інцидент.

Джерело.