facebook

У Харкові на шаленій швидкості зіткнулися два авто: двоє загиблих та постраждалих. Фото і відео

Увечері 26 жовтня в Харкові автомобіль Infiniti, рухаючись на величезній швидкості вулицею Одеською, врізався в машину марки Chevrolet Aveo, яка їхала на дозволений сигнал світлофора по проспекту Гагаріна. У результаті транспортні засоби буквально розірвало на частини, дві людини загинули, ще двоє зазнали серйозних травм.

Про це повідомила пресслужба харківської поліції у Telegram. На місце прибули три карети швидкої допомоги, медики госпіталізували постраждалих (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Що сталося

На оприлюднених у мережі кадрах видно, як автомобіль Infiniti на величезній швидкості на червоний сигнал світлофора мчить у бік аеропорту. У цей час на свій зелений сигнал світлофора перехрестя перетинають інші авто, в одне з них – Chevrolet Aveo – влітає автомобіль.

Перехрестя Гагаріна – Одеська.

Внаслідок удару обидві машини пролетіли декілька десятків метрів, збиваючи на своєму шляху дорожні знаки, поки не зупинилися на узбіччі.

За попередніми даними Telegram-каналу “Х***й Харків”, водій Infiniti неповнолітній – 2005 року народження.

Бригада рятувальників застосувала спеціальні засоби, щоб дістати тіло загиблого водія з розтрощеного автомобіля Chevrolet. Ще один постраждалий пасажир, який перебував у машині винуватця, помер у лікарні.

Сильна ударна хвиля зачепила і автомобіль SKODA Kodiaq, який був припаркований на Одеській.

Машини після удару.

Місце ДТП.

Поліція оточила ділянку дороги.

Що загрожує винуватцю ДТП

Враховуючи попередню інформацію про кількість постраждалих та загиблих, кримінальне провадження можуть відкрити за частиною 3 статті 286 ККУ. Винному загрожує позбавлення волі до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Якщо ж винуватець аварії був у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, тоді, найімовірніше, кримінальне провадження може бути відкрито за статтею 286-1 ККУ. Позбавлення волі до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Уточнимо, що у разі, якщо винуватцем ДТП є неповнолітній, то до відповідальності, зокрема можуть притягнути його батьків (частина 2 статті 137 ККУ). Їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Елементи авто.

Ситуація на дорозі міста.

Можливий винуватець смертельної ДТП.

Статистика ДТП в Україні

Згідно з офіційними даними Патрульної поліції України, за перші дев’ять місяців у країні сталося 137 286 ДТП. Внаслідок цих аварій загинуло 2225 осіб, а ще 22 200 – знадобилася медична допомога.

Додамо, що внаслідок перевищення швидкості в країні з січня по жовтень трапилося 1645 автопригод, які спричинили смерть 106 громадян, а ще 515 – було травмовано.