facebook

Українцям полегшили можливість потрапити до Польщі на заробітки

 

Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни у кілька законів, за допомогою яких українці тепер можуть в’їхати на територію сусідньої країни на заробітки за спрощеною системою.

Були підписані деякі поправки, акти з компенсації за доходи, втрачені муніципалітетами, Про внесення змін до певних актів у зв’язку з продовженням здійснення програми розвитку сільських районів, поправки для іноземців та інше. Частина з них значно спрощують працевлаштування.

Тепер українці, у зв’язку з цими змінами, замість шестимісячного терміну без дозволу можуть працювати цілих два роки. І тільки за декларацією про довіреність. Але ж раніше цей період становив 6 місяців, далі потрібно було чекати ще шість місяців, щоб отримати наступну декларацію.

Змінено, спрощено і правила отримання посвідки на проживання. “Карта побиту” тепер може опинитися в ваших руках без надання даних про місце проживання в Польщі, і про постійне джерело доходу. Потрібно всього лише підтвердження, що зарплата не менше мінімальної в Польщі.

 

Джерело.