facebook

На Херсонщині в ДТП загинули четверо молодих людей, а ще двоє опинилися у тяжкому стані. Позашляховик Volkswagen Touareg зіштовхнувся з деревом через недосвідченість 15-річного водія. Про те, що сталося, повідомляє OBOZREVATEL.

ДТП сталося вночі 24 жовтня на дорозі між селами Давидів Брід та Мала Олександрівка Бериславського району. Як було встановлено, за кермом автомобіля був 15-річний Ярослав Потапенко, а в салоні авто було п’ятеро його друзів. Поліція повідомляє, що авто їхало зі швидкістю близько 150 км/год. Підліток за кермом не зміг впоратися з керуванням і позашляховик вилетів із дороги у дерево.

Ярослав Потапенко та троє його друзів, 15-річний Кравченко, 20-річний Дубовий та 21-річний Заїкін від удару загинули на місці. Ще двоє 17-річних друзів доправили до лікарні у тяжкому стані. Сергій Прокопець у стані середньої тяжкості зараз перебуває у Великоолександрівській ЦРЛ, а Влада Самойлова, який отримав численні переломи за допомогою санавіації, доставили до Херсона.

Як повідомляють знайомі хлопців, того дня вони збиралися відзначати день народження Заїкіна. За їхніми словами, є ймовірність того, що того дня хлопці вживали алкоголь. Наразі цей факт встановлює судмедекспертиза.

Смертельна ДТП стала шоком для мешканців Великої Олександрівки. Сім’ї постраждалих у селі всі знали дуже добре, бо одні мали бізнес, займалися магазинами, інші були фермерами. Місцеві жителі повідомляють, що батьки хлопців товаришували та спілкувалися між собою.

“Фінансове становище набагато вище за середнє: батьки фермери, бізнесмени – мережі магазинів, багато землі… Батьки товаришували, у них було багато спільних інтересів, а потім зблизилися і хлопці “, – розповіли односельці.

Також місцеві жителі дуже добре відгукуються про матір загиблого Ярослава Потапенка. За їхніми словами, жінка сама виховувала близнюків Ярослава та Святослава, з батьком хлопчиків вона розлучилася. Також Потапенко має свій бізнес, який вона побудувала самостійно. Допомагав їй дядько, бо ж батьків рано не стало.

Мама із синами часто їздила відпочивати за кордон. Так, нещодавно побували на відпочинку в Туреччині. Подейкують, що також у хлопців з’явився вітчим.

У Херсонській поліції повідомляють, що автомобіль Volkswagen Touareg Ярослав узяв у дворі. Відомо, що мати Потапенко їздила на іншому авто, а це, очевидно, належало її дядькові. Знайомі Ярослава розповідають, що хлопець неодноразово брав позашляховик, щоби покататися. Виявилося, що неповнолітній Ярослав їздить на автомобілі без прав знали багато жителів, у тому числі вчителі. Проте, зараз усі намагаються заплющити на це очі.

“Діти загинули, а чому – вже не має значення”, – сказали місцеві жителі.