facebook

В Україні змінили правила міжобласних перевезень. Відтепер подорожувати українці можуть лише за наявності COVID-сертифіката або негативного тесту на коронавірус. Але винахідливості пасажирів немає меж.

Так, журналіст Ілля Лихотоп на своїй сторінці у мережі Facebook розповів, як опасажири уникають усіх встановлених заборон.
“Ех, ну як я і думав, сертифікати сертифікатами, але “домовитися” можна”, – пише Ілля Лихотоп.
Чоловік розповів, що придбавши квиток та показавши сертифікат, вирішив поспостерігати, як же дотримуються нових правил перевезень.

За словами журналіста, перед посадкою на поїзд хлопець років двадцяти, жінка і чоловік постарше благали начальника поїзда пустити їх у вагони, не маючи і тестів, ні сертифікатів. Спочатку представник Укрзалізниці навідріз відмовлявся, але через пару хвилин все змінилося.
“Начальник відповідав: “Мене це не цікавить, не витрачайте мій і свій час”. Але щось за дві хвилини змінилося і начальник вже забрав хлопчину і чоловічка з собою кудись”, – розповідає Ілля.
За словами журналіста, інцидент трапився в поїзді, який прямував з Києва до Ковеля.

Нагадаємо, що в Укрзалізниці з 21 жовтня змінили правила посадки на поїзд. Тепер крім паспорта і квитка, потрібно показати COVID-сертифікат.
Тепер при посадці разом з паспортом і квитком провідники будуть перевіряти COVID-сертифікати або наявність негативного тесту на коронавірус. Щоб потрапити на поїзд, потрібно при собі мати:
документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини проти коронавірусу; документ, що підтверджує повний курс вакцинації; негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, який дійсний протягом 72 годин.
Нові правила діють для переміщення пасажирів всередині країни. Вони стосуються всіх видів транспорту, включаючи літаки, автобуси і поїзди.